Klanten van DoeHetZelfzaak mogen bij dierenwinkel parkeren

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

't Groentje kaartte dit probleem eerder aan en vroeg de gemeente om een reactie. Die heeft laten weten de paaltjes te laten staan. Dat heeft Marcel Nagel doen besluiten de vier parkeerplaatsen voor zijn winkel, die op eigen terrein staan, ook aan klanten van DHZ ter beschikking te stellen. "Dit doe ik omdat ik het totaal niet eens ben met het plaatsen van de paaltjes. Het is waanzin, echt ondoordacht. Dat Frederiks nu te kampen heeft met omzetverlies, mag absoluut niet. Ook is het lossen van vrachtwagens veel gevaarlijker geworden, nu er vanaf de weg wordt gelost." Naar de inschatting van Nagel zullen mensen met kinderwagens en rollators juist meer overlast ervaren: "Eerst werd er bij DHZ op een brede stoep geparkeerd. Sommige mensen doen dat nu iets voorbij de paaltjes, waar de stoep een halve meter is."

Al met al was de gemeente er met de kippen bij om de paaltjes te plaatsen, toen werd gesignaleerd dat een vrachtwagen op de stoeprand parkeerde, die net was bestraat. "Maar helaas wordt met het oplossen van de onduidelijkheid over parkeren op de Molenweg, weinig haast gemaakt", aldus Marcel Nagel. "Aan het begin van de straat staat een verkeersbord dat er aan weerszijden niet mag worden geparkeerd in de Molenweg. Vervolgens staat er binnen 15 meter, onzichtbaar vanwege de kruin van een boom, dat er wel mag worden geparkeerd - met als toevoeging 'voor een half uur'. Dat is voor niemand te begrijpen." Zowel Frederiks als Nagel zijn van mening dat de gemeente hier echt serieus naar moet kijken. "Dit gaat verder dan het snoeien van de boom. Hier wordt tegenstrijdig gecommuniceerd. De paaltjes verergeren dit nog eens."

De eigenaar van de dierenzaak houdt van aanpakken en heeft direct bordjes laten maken, ook voor zijn buurman. Marcel Nagel: "Ik span me hiervoor in omdat ik natuurlijk graag wil dat er bedrijvigheid blijft op de Molenweg. Als deze winkelier het niet redt, heeft dat als logisch gevolg dat het ook ten koste gaat van onze omzet. Er zijn al meer bedrijven vertrokken hier. We hebben elkaar nodig." Dhr. Fredriks is blij met de inspanningen van zijn buurman. Hij hoopt van harte dat het een oplossing is. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie