Drie sportcoaches actief in Bunnik

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Nienke startte in januari als eerste met haar werkzaamheden als sportcoach. Haar insteek is vooral om ouderen aan het bewegen te krijgen. Ze geeft hen valtrainingen, en wandelde deze zomer met ouderen. Ook onderzocht ze, in samenwerking met de Thuiszorg, de ouderen die door hun beperking nauwelijks het huis uitkomen. "Ik heb gemerkt dat het hielp", aldus Nienke, "dat een professional tegen hen zegt dat bewegen goed is." Binnenkort start ze de training Functiefit, die ouderen wil bekrachtigen bij handelingen uit het dagelijks leven.

In februari begon Robin Eerkens als sportcoach. Zijn doel is om jongeren bij sport te betrekken. Daartoe organiseert hij de streetleague - dat is een voetbalcompetitie, waarbij de finale op de Bunnik Fair werd gehouden. Robin is de motor achter diverse toernooien en sportdagen. Verder organiseert hij weerbaarheidscursussen en ondersteunde hij de Nationale straatspeeldag die bewoners van twee Bunnikse straten jaarlijks organiseren.

Deze maand is een derde straatcoach aan het team toegevoegd: Jesper Oele. Hij zal hoofdzakelijk met sportverenigingen aan de slag gaan, en hen waar mogelijk ondersteunen met het werven van leden, vrijwilligers en trainers en coaches. Overdag wil hij activiteiten organiseren voor ouderen op de sportvelden die dan doorgaans niet worden benut. Jesper denkt dan aan 'walking'voetbal en 'walking'hockey - dat is een rustiger vorm van sport, waarbij niet hoeft te worden gesprint. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie