Bunnik Bankt voor kindsoldaten

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Voor de vierde keer is eetcafé De Bank & Co het kloppende hart van deze actie. Zaterdag 19 december worden Jeroen van de Kant, Sjon Peek en Dick Brouwer weer opgesloten en gaan zij 48 uur aan de slag om zoveel mogelijk binnen te halen voor Serious Request . "Natuurlijk is er muziek van geweldige live-bands, maar we gaan ook sjoelen, sporten en klaverjassen, er komen kinderactiviteiten: we zijn 48 uur in touw", aldus Dick Brouwer. "En alsof dat nog niet genoeg is brengen we de opbrengst op de fiets naar Heerlen; als daar goede sponsor voor komen tenminste, want het is wel 180 kilometer", aldus Sjon.

De initiatiefnemers zijn met alle andere vrijwilligers al een paar keer bij elkaar geweest om een leuk programma op te tuigen. "Natuurlijk hebben we de burgemeester gevraagd ons op te sluiten, die is van de partij. We zullen fietsen, hardlopen en sporten onder leiding van de Buurtsportcoaches. Er worden kinderactiviteiten georganiseerd, zoals een voorleesontbijt: het wordt leuk en verrassend. Als iedereen meedoet tenminste", aldus Jeroen. De eerste sponsors hebben zich ook al gemeld met geld en goederen, voor de veiling bijvoorbeeld waar ieder jaar weer veel geld mee opgehaald wordt. Er is nog plaats voor leuke andere activiteiten, in het eetcafé of buiten op het terras. Heb je een idee, meld dat dan via info@debankenco.nl. Daar kun je je ook inschrijven voor het klaverjastoernooi of de sjoelwedstrijd.

Ook roepen ze alle inwoners van de gemeente op om in de periode dat Jeroen, Sjon en Dick zij opgesloten in de Bank zoveel mogelijk lege flessen in te leveren. De volledige opbrengst hiervan wordt uiteraard overgemaakt aan Serious Request. De komende week wordt het complete programma gepubliceerd: "Vorig jaar dachten we ook dat we alles strak georganiseerd hadden, maar tijdens de twee actiedagen gebeurde er heel veel leuke en onverwachte dingen. Hoe serious het doel ook is: wij maken er samen met iedereen uit de gemeente een feest van", glundert Dick.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie