Collecte Alzheimer Nederland

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Alzheimer Nederland werkt al ruim dertig jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Met 52 regionale afdelingen en ruim 230 Alzheimer Cafés en Theehuizen heeft Alzheimer Nederland een landelijk netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken, behandeling en genezing van dementie. Voor een toekomst zonder dementie is onderzoek noodzakelijk. Daarvoor is veel geld nodig. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften.

Eén op de vijf mensen wordt door dementie getroffen en door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Het is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. En het is niet te stoppen. Nog niet… Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om dementie uiteindelijk te kunnen overwinnen.

Oproep: Wilt u ook in actie komen tegen deze ziekte? Meldt u dan snel aan! We kunnen altijd nog een helpende hand gebruiken. Neem contact op met Rob Roovers (06-23070311) of met het collectebureau tel. 033-303 26 61.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie