Cursus Rots en Water in De Schoudermantel

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

ODIJK - Op 19 januari zal er weer gestart worden met een Weerbaarheidcursus 'Rots en Water' voor jeugd van 10-12 jaar. De lessen zijn op dinsdagmiddag vanaf 19 januari van 16:00 - 17.30 uur.

In deze lessen leert een kind beter voor zichzelf op te komen en 'nee' te durven zeggen, maar zonder dat het daarbij heel boos wordt. De kinderen leren enkele technieken uit de vechtsport. Maar het belangrijkste is, dat het kind gaat ontdekken wie het echt is en waar de eigen grenzen liggen. De cursus bestaat uit 12 lessen (voorjaarsvakantie vrij).

De lessen zijn psycho-fysiek, wat betekent dat er zowel mentale als fysieke weerbaarheid en zelfverdedigingstechnieken worden geleerd. Er wordt geoefend hoe een kind zichzelf los kan maken uit diverse grepen. Deze trap- en stoottechnieken zijn gemakkelijk aan te leren en daardoor zeer effectief. Daarnaast wordt er door middel van rollenspelen geoefend hoe een kind met lichaamstaal en een zelfverzekerde houding grenzen aan kan geven. Bij alle onderdelen van de lessen wordt er aandacht besteed aan ademhaling, stemgebruik en houding.

De cursus vindt plaats in De Schoudermantel, Singelpark 5 in Odijk. Voor alle informatie kijk op www.schoudermantel.nl of mail met Astrid Onderwater, aonderwater@schoudermantel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie