Seniorenactiviteiten luiden de noodklok

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Vorige week woensdagavond was de jaarlijkse vrijwilligersavond in de Witte Huisjes. Zoals altijd werden de vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun bewezen diensten van het afgelopen jaar, maar al snel schakelde voorzitter Harry Janssen over op een noodkreet aan de vrijwilligers. Er zijn meer vrijwilligers nodig, er moeten bestuurders opstaan en ook het al jarenlange probleem van onderdak speelt de stichting parten.

Janssen vroeg de aanwezige vrijwilligers, zo'n 25 mensen, om nog eens goed rond te vragen onder buren, vrienden en kennissen, om meer vrijwilligers te werven. Er zijn bijvoorbeeld begeleiders nodig voor de fietstochten, het sjoelen en de Nordic Walking-tochten. Ook zijn er heel hard nieuwe bestuursleden nodig. De huidige bestuursleden zitten er allen langer dan de vier jaar die door de statuten toegestaan worden, waarvan twee van hen al meer dan 15 jaar in het bestuur zitten. In een brief aan alle deelnemers van de activiteiten schrijft secretaris Diny Althues namens het bestuur: "Als er zich geen nieuwe vrijwilligers aandienen, dan zullen wij genoodzaakt zijn om activiteiten te beëindigen en zelfs, na 35 jaar, geheel te stoppen met Senioren Activiteiten in Bunnik. Zover willen wij het met elkaar toch niet laten komen?"

Ook gaf Janssen tijdens de vrijwilligersavond nogmaals aan dat de stichting teleurgesteld is over de houding van de gemeente. "Al sinds het slopen van de Churchillhal hebben wij geen goede plek voor onszelf. Onze activiteiten zijn verdeeld over acht locaties, terwijl er juist zo'n behoefte is aan een eigen locatie. Die zou er komen in de nieuwe MFA Kersentuin, maar daar heeft de gemeente het beheer uit handen gegeven aan de beheersstichting van het gebouw. Overdag is daar geen ruimte voor ons. Wij begrijpen niet hoe de gemeente de regie zo uit handen heeft kunnen geven."

Toch bleek woensdagavond dat er ook nog wilskracht is in het bestuur. Ze willen het over een andere boeg gooien, met een nieuw logo, dat Janssen presenteerde. De drie ringen van het logo staan voor de lichamelijke, geestelijke en sociale activiteiten die de stichting organiseert. De naam van Stichting Seniorenactiviteiten Bunnik heeft nu ook een afkorting: de SAB. Janssen vertelde dat SAB zich uitsluitend wil richten op activiteiten die inspelen op de interesse en beleving van de ouderen en meer de publiciteit wil opzoeken. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie