Door samenwerking betere zorg in de gemeente Bunnik

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Dit was de aftrap die uiteindelijk heeft geleid tot de oprichting van de Stichting OWZ Kromme Rijn. OWZ staat voor Organisatie Wijkgerichte Infrastructuur. Het is een term die door de grootste zorgverzekeraar in de regio, Zilveren Kruis, is geïntroduceerd met als doel de samenwerking tussen verschillende disciplines binnen de eerste lijn, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers te bevorderen. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis stelt financiële middelen beschikbaar waarmee ze dit samenwerkingsverband hebben kunnen oprichten en waarmee ze zorgprogramma's kunnen ontwikkelen die gericht zijn op preventie, leefstijl, psychosociale problematiek, ouderenzorg, en zorg voor mensen met een chronische ziekte of multiproblematiek.

De bedoeling is natuurlijk dat dit de gezondheid en het welbevinden van u, als inwoner en gebruiker van de zorg binnen de gemeente Bunnik, ten goede komt. Men streeft naar goede zorg, dichtbij huis, waarbij de verschillende eerstelijnszorgverleners elkaar kennen en hun werk op elkaar afstemmen. Behalve huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten denkt men hierbij ook aan wijkverpleegkundigen, diëtistes, verloskundigen etc. Ook de samenwerking met de gemeente en het Centrum Voor Elkaar, die een grote rol heeft gekregen in allerlei eerstelijnsvoorzieningen zoals jeugdzorg, hoort daarbij.

Het afgelopen jaar is de Stichting OWZ Kromme Rijn binnen de gemeente Bunnik gestart met het opzetten van een vijftal projecten, te weten 'preventie en bewegen', 'kinderen met overgewicht', 'polyfarmacie', 'palliatieve zorg', en 'een sociale kaart ouderen voorzieningen'.

In 2016 gaat m men door met het verder uitwerken, uitvoeren en implementeren van deze projecten en starten ook nieuwe projecten.

Als u vragen of suggesties heeft betreffende de samenwerking of de zorgprogramma's kunt u deze kwijt bij uw zorgverlener of schriftelijk melden aan de SOWZKR, Langstraat 4c, 3981 EV Bunnik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie