Pakketbezorger is verrast met dertiende maand

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Ingrid Ruter kwam met het idee. "Ik liep al maanden met het idee in mijn hoofd om eens een blijk van waardering - meer dan een 'dankjewel' aan de deur - te organiseren voor Amer. Hij verdient dit vanwege zijn altijd positieve, zeer servicegerichte en vriendelijke houding en uiteraard het keiharde werken wat hij doet. Hij is in mijn optiek een positief voorbeeld voor velen."

Ingrid peilde haar idee eens op het schoolplein en kreeg vele positieve reacties. Ze zette haar idee op Facebook en wist niet wat haar overkwam. "Mijn bericht werd 68 keer gedeeld. Messenger stond roodgloeiend! Het was de afgelopen weken een waar gekkenhuis aan onze deur. De brievenbus bleef klepperen en de berichten bleven binnenstromen. Ik heb nog nooit zo vaak de batterij van mijn telefoon opgeladen."

Uiteindelijk kwamen er zo'n 150 envelopjes binnen, met een totaal bedrag van 1085 euro. Daarvan werden allemaal VVV-bonnen gekocht. Ook kwamen er vele persoonlijke boodschappen binnen voor Amer. Die werden allemaal in een plakboek geplakt door Mette en Jens (6 en 8), de kinderen van Ingrid.

Afgelopen vrijdag was het zover. Een afvaardiging Odijkers vertrok om 7.00 uur naar het depot van PostNL op Lage Weide, waar Amer nietsvermoedend zijn eerste lading pakjes van de dag kwam halen. Met de lamellen dicht en de lichten uit wachtten de Odijkers in het kantoortje, waar Amer met een smoes naartoe gelokt werd.

Ingrid deed de deur voor hem open. Ingrid: "De blik op zijn gezicht toen niet zijn collega, maar ik de deur voor hem opendeed, was priceless. Ik zag hem denken: 'Wat doet zij hier!?'." Toen het licht aanging zag Amer nog veel meer bekende gezichten uit Odijk. Hij was blij en geëmotioneerd tegelijk. Ingrid: "Er verschenen tranen in zijn ogen en hij werd even heel stil."

Ingrid had vooraf niet verwacht dat de actie zo'n succes zou zijn. "Ik had niet kunnen bedenken dat mijn oproep op Facebook zo groots uit zou pakken. Ik denk dat ik voor de mensen spreek die erbij waren als ik zeg dat we dit absoluut niet hadden willen missen!" (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie