Zonder geluid is er geen stilte

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Hoe kun je het thema 'Kijken naar stille dingen' uitbeelden? Sjoerd Schwibettus en Harmjan Roeles lieten de toeschouwers door middel van schilderijlijsten, lichamelijke capriolen, geluiden van contrabas en een eiersnijder zien en horen dat stilte niet bestaat zonder geluid. Ook voorzitter Helene Brink toonde dat aan in haar toespraak door de mensen heel hard te laten applaudisseren en daarna naar de stilte te luisteren. Alle zestien kunstenaars hadden in hun kunstwerken het thema uitgebeeld.

Het hele zonnige weekend zag je mensen te voet of op de fiets met plattegrond in de hand op weg naar de negen kunstpunten waar de kunstenaars hun werk exposeerden. Ondanks de vele activiteiten in en rond Bunnik waren de kunstenaars heel tevreden over het aantal mensen dat kwam 'kunstkijken'. In de Dorpsstraat exposeerden drie verschillende kunstenaars in drie winkels die het hele weekend open waren. De bezoekers kregen daar een voorproefje van wat de winkeliers misschien volgend jaar gaan uitvoeren. Zij denken erover om een klein kunstmarktje in te richten in het begin van de straat.

De kunst die al sinds 21 september in de etalages staat, blijft nog tot 11 oktober. Voor meer informatie kunt u terecht op www.kkib.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie