Mooie wandelingen tijdens de vierde Leientocht

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het organiserend comité is vanaf januari al bezig de organisatie rond te krijgen. De tochten gaan door vaak onbekend natuurschoon, maar zijn niet toegankelijk voor (aangelijnde) honden omdat er over privéterrein wordt gewandeld. Lopers kunnen kiezen uit 6 afstanden, te beginnen bij de 5 km en eindigend bij de 40 km. Meer informatie over de verschillende routes staat op de website van 'Dak van Werkhoven'.

De wandelingen gaan door de weilanden rond Werkhoven, wat verder weg over landgoederen en de langere afstanden gaan voor een deel over de glooiende Utrechtse Heuvelrug. Er wordt door een boomgaard in de buurt van de watertoren gelopen waar het rijpe fruit aan de bomen hangt. Er moet deze week op de klompenpaden nog wel hier en daar het een en ander aan snoeiwerk verricht worden, voordat de wandelaars er ongestoord over kunnen lopen

De opbrengst komt weer geheel ten goede aan een nieuw leien dak voor de r.k kerk. Als de weersvoorspellingen de wandelaars niet in de steek laten, belooft het een stralend weekend te worden. Een grote groep vrijwilligers staat klaar om er zaterdag 30 en zondag 31 augustus een waar wandelfestijn van te maken. In 2014 hebben veel wandelaars uit het hele land tijdens één van beide dagen deelgenomen aan de 'Leientocht', ondanks het mindere weer dat weekend. Misschien wordt dit jaar het aantal van 700 wel overschreden.

Inschrijfgeld voor de Leientocht op 30 en 31 augustus is 3,50 per persoon. Kinderen krijgen hiervoor ook een medaille. De kosten zijn zo laag gehouden om ook gezinnen de gelegenheid te geven samen de tocht te wandelen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de restauratie van de kerk. Het terrein is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Starttijden zijn: 40 km van 7.30 - 9.00 uur; 30 km van 7.30 - 10.00 uur; 20 km van 8.30 -12.00; 15 km van 9.00 - 13.00 uur; 10 km: 9.00 - 13.00 uur; 5 km: 9.00 - 13.00 uur. Bij de 10 km. is er voor de jeugd tevens een puzzeltocht uitgezet. Er zijn bij de finish op de pastorie van de Katholieke kerk na afloop leuke prijsjes af te halen bij een goede oplossing.

Start en finish zijn bij de Pastorie van de R. Kerk in Werkhoven, aan de Herenstraat. Hier kan na de wandeltocht nagenoten worden onder het genot van een hapje en een drankje en ook onderweg is op de rustpunten een kopje koffie of een frisdrankje te krijgen. Ook is er bij de verzorgingsposten toilet aanwezig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie