Buurtpreventie in een nieuw jasje

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Voor de zomer begonnen de horecaondernemers aan de Utrechtse kant van Bunnik met een WhatsApp groep. De aanleiding was het hoge aantal auto-inbraken op de parkeerplaatsen van onder meer restaurant Vroeg, de stayokay, theehuis Rhijnauwen etcetera. De ondernemers komen regelmatig bij elkaar en werken er samen met de politie en gemeente aan om de inbraken een halt toe te roepen. Voor de zomer werd daartoe ook een WhatsApp groep opgericht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht naar aanleiding van deze aanpak, maar wel kentekens bekend gemaakt. In de WhatsApp groep zit ook een van de wijkagenten van Bunnik.

Ook burgers maken gebruik van deze manier van waarschuwen en informeren. Bijvoorbeeld in Werkhoven. Jos Klever en Ineke van Loenen zetten deze groep vorige maand op. Jos hoopt dat het niet druk wordt op de groep. "Het is alleen bedoeld voor acuut gevaar of spoedmeldingen. Bijvoorbeeld om te melden dat er net is ingebroken en er uitgekeken kan worden naar de dader." Naast de WhatsApp groep is er ook een Facebookpagina gemaakt met de naam Werkhoven Buurtpreventie. Die groep heeft inmiddels ruim 320 leden. Jos: "De Facebookpagina is voor breder publiek en ook voor het stellen van vragen."

Wijkagent Pascal Tatuhey is blij met deze nieuwe manier van buutpreventie. "Ik hoop dat meer burgers in onze gemeente dit gaan doen." Begin december worden in Bunnik en Werkhoven bordjes opgehangen met het logo van WhatsApp Buurtpreventie. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie