Dag van de duurzaamheid? Bunnik maakt er een jaar van!

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De Energiegroep Bunnik organiseert samen met de gemeente Bunnik op 12 november in het gemeentehuis een informatiemarkt met lokale ondernemers en adviseurs over isoleren en ventileren onder de noemer Heel Bunnik Isoleert. Dus als u meer wilt weten over isolatie, zet deze datum dan vast in uw agenda.

Mensen met een duurzaam huis, bezitten een schat aan ervaring en informatie en kunnen daarmee een inspirerend voorbeeld zijn voor andere inwoners. Een verhaal van iemand uit de buurt kan nuttige informatie opleveren. Dat kan gaan om spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonnepanelen, balansventilatie of een volledig energieneutraal huis. Huiseigenaren kunnen hun huis openstellen tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 7 en/of 14 november. Wilt u uw huis in de gemeente Bunnik openstellen? Dan maakt u ook nog eens kans op een weekendje weg. Meld u aan via www.duurzamehuizenroute.nl/bunnik.

Gemeente Bunnik wil graag verduurzamen in de breedste zin van het woord. Een goede verbinding tussen lokale duurzame initiatieven, bedrijven en inwoners is daarbij essentieel. Per 1 september 2015 is Ragnhild Scheifes (inwoner van Bunnik) vanuit de Omgevingsdienst regio Utrecht gestart als onafhankelijke duurzaamheidsmakelaar. Ragnhild Scheifes: "Er gebeurt al van alles op dit gebied in Bunnik. De komende tijd bekijk ik wat er leeft en hoe de gemeente hier actief mee om kan gaan. Vanuit gemeentelijke regionale samenwerkingsverbanden zijn er middelen waar we in Bunnik gebruik van kunnen maken. Die vinden nu nog onvoldoende hun weg naar de juiste personen. Ik houd daarbij steeds het grote doel - een duurzame leefomgeving - in de gaten. Ik schroom niet om de gemeente aan te spreken op haar verantwoordelijkheden. Heeft u vragen of ideeën? Ik hoor ze graag, per-mail info@sustainablethinking.com of bel 06 - 38741787."

Wethouder Rob Zakee (P21): "De activiteiten die we nu oppakken zijn een mooi begin, maar ik ben ervan overtuigd dat we nog veel meer kunnen in Bunnik. Met alle kennis en energie die hier zit, moeten we echt werk gaan maken van de duurzaamheidstransitie. Wij willen in ieder geval als organisatie het goede voorbeeld geven en doen wat we kunnen om de Bunnikse initiatieven waar nodig verder te helpen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie