Odijk komt thuis: anders maar toch hetzelfde

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De organisatie probeert het ieder jaar een beetje beter te doen. De optredens vinden deze keer plaats in de sporthal, waarvan men verwacht dat het geluid beter tot zijn recht komt en het beter mogelijk is om tegelijk ook bij te praten. Een beetje anders dus, maar toch hetzelfde. Voor de kinderen tot 12 jaar is er meer dan genoeg te beleven. Muzikale workshops, knutselen en er staan weer een paar springkussens. En zoals ieder jaar: de toegang is gratis.

Odijk komt thuis heeft dit jaar weer een brede line-up. Het begint met muziek van leerlingen van de muziekschool van Ank Pieters. Het muzikale geweld breekt echt los als de winnaars van de talentenjacht van de Schoudermantel hun podium pakken. Niet voor één nummer, ze krijgen alle kans meer van zichtzelf te laten horen. Natuurlijk is er voldoende te eten en te drinken beschikbaar, u hoeft er niet voor naar huis. Stareker nog alle bezoekers denken ongetwijfeld: Hoera! Het is vandaag Odijk komt thuis. Pop-evergreens en herkenbare muziek van Wim Sterkenburg, het popkoor en plaatselijke coryfee Daan Kettelarij zijn daarna de opmaat voor het concert van Louis Drabe & Friends. De naamgever Louis Drabe musiceert al vanaf zijn dertiende. Hij heeft een popschool en speelde en speelt met tal van Nederlandse artiesten, waaronder George Kooymans van Golden Earring. Sinds 2007 speelt hij als basgitarist in Rock 'n Roll groep de "Crazy Rockers" . In zijn Band spelen vier rasartiesten die naast deze band nog is verschillende andere bands spelen. In omliggende gemeenten, zoals Driebergen en Austerlitz treedt de band vaak op voor volle zalen. Het werd daarom tijd om ze naar een echte zaal te halen in Odijk. Tijdens Odijk komt thuis zorgen zij er voor dat u kunt swingen, meezingen en verwonderen.

Niet alleen de muzikanten zorgen voor een Odijkse twist, Stichting Dorpshuis Odijk reikt tijdens dit Dorpsfeest de vrijwilligersprijs uit. Daarnaast wordt de Huiskamer van Odijk gelanceerd; een uniek dorpsinitiatief die het wonen in Odijk nog waardevoller maakt.

Evenals andere jaren wordt er voor de kinderen van alles georganiseerd. Er zijn muzikale workshops, er wordt geknutseld aan verrassende muziekinstrumenten en er zijn springkussens. Voor de begeleiding zorgen de professionals van de Sport BSO uit Odijk, zodat papa en mama en opa en oma met een gerust hart de feestzaal in kunnen.

Rond 18.00 uur begint de afterparty in sportcafé de Linde. Daar wordt door discotheek Night Train alleen gedraaid vanaf vinyl: seventies & eighties muziek met overslaande naald! Het laatste nummer klinkt rond 21.00 uur.

Odijk komt thuis is een initiatief ven Sporthuis Bunnik en Dorpshuis Odijk. Sporthuis Bunnik markeert hiermee de seizoenstart van tal van activiteiten in de sporthal en de zalen van het Dorpshuis: "Zodat iedereen deze locaties weer weet te vinden en ziet wat er allemaal mogelijk is. Het Dorpshuis is alleen te exploiteren als we er met z'n allen gebruik van maken", aldus Esther Klarenbeek, de beheerder. Het wordt georganiseerd door vijf enthousiaste inwoners van Odijk die er belangeloos veel tijd in steken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie