Tuinen Koekoeksbloem oogluikend toegestaan

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Bewoners van de Koekoeksbloem in Odijk zijn zonder de bestemmingsplanprocedure af te wachten, die nodig is om de grond als tuin te mogen gebruiken, alvast begonnen met het aanleggen van de tuin. Er staan schuttingen, hekwerken, tuinhuisjes, schuurtjes - en er is bestraat en aangeplant. Bewoners doen dit vanuit de verwachting dat het allemaal goed komt. Zij hebben tenslotte een koopcontract met de gemeente.

Deze bewoners hebben per woning zo'n kleine 70 vierkante meter tuin bijgekocht. De grond kochten zij van de gemeente in het kader van het project 'Snippergroen', waarbij de gemeente stroken openbaar groen verkoopt als bezuinigingsmaatregel.

Op het Eikenpadplantsoen in Bunnik gaf dit in het voorjaar problemen tussen voor- en tegenstanders. Inmiddels is duidelijk geworden dat het college van B&W iets te voortvarend is geweest met de verkoop van de grond, omdat er eerst een wijziging nodig is van het bestemmingplan. De gronden hebben nu de bestemming 'openbaar groen' en dat maakt het onmogelijk de grond als tuin te gebruiken. De verkoop van 'snippergroen' is stilgelegd. De gemeenteraad heeft om die reden het college opgedragen nog geen vergunningen af te geven voor bouwwerken en hekwerken. Op het Eikenpadplantsoen hebben bewoners een 'preventief handhavingsverzoek' ingediend, om zo te voorkomen dat er schuttingen en dergelijk gaan verschijnen voordat alle procedures zijn afgerond. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie