Afkoop vijf sociale woningen plan Weerdenburg nog niet zo maar rond

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De Liberalen vinden het in principe oké, zo maakte Jacqueline Sweerts tijdens het Open Huis kenbaar. Maar de partij wil wel onderbouwd zien of het klopt dat de Werkhovense woningmarkt geen sociale huurwoningen meer nodig heeft. Mocht uit cijfers blijken dat plan Kemp en plan Delteyk in de behoefte voorzien, dan zullen de Liberalen met de afkoop instemmen.

P21 is meer principieel tegen de afkoop. (Later tijdens de raadsvergadering werd dit nog gekoppeld aan het vluchtelingenvraagstuk.) Henny Mourits (P21) vroeg zich af of de argumenten van een paar jaar geleden nog wel valide zijn. De markt is ten slotte flink veranderd. Er bleek ook nog niet gesproken te zijn met woningcorporaties. Op verzoek van P21 en de Liberalen gaat wethouder Rob Zakee (P21) met woningbouwcorporatie Lekstede praten over het plan Weerdenburg.

Leny Visser (CDA) zei zich flexibel op te stellen ten aanzien van het vraagstuk van sociale koop of sociale huur. Het CDA ziet op plan Weerdenburg graag een mix van verschillende soorten woningen verschijnen. "Als er goedkope koopwoningen worden gebouwd, kan de sociale huur wat ons betreft worden afgekocht."

Bij de beantwoording van wethouder Rob Zakee (P21) werd steeds duidelijker dat er met aannames is gewerkt en dat er geen onderzoek is gedaan. De wethouder noemde het ingewikkeld, ook omdat het een regionaal vraagstuk betreft. Hij heeft geen cijfers tot zijn beschikking. In een gesprek met Lekstede hoopt hij hierover meer duidelijkheid te krijgen. Deze antwoorden komen binnen twee weken, de fracties zullen hun standpunt dan schriftelijk bepalen. Ook of ze akkoord kunnen gaan met de verdichting in het plan van 15 naar 18 woningen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie