Vincent Bijlo treedt op met Snippergroen

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Vincent Bijlo treedt ook op met een landelijke oudejaarsconference, aanstaande zondag in Amsterdam, waarbij de voltallige Big Band meedoet. In de Bunnikse variant zal hij ook landelijke onderwerpen aanhalen, maar zich vooral richten op de lokale gebeurtenissen. De titel was makkelijk gekozen. Vincent: "Snippergroen was hét onderwerp van dit jaar!" De laatste weken is Vincent druk aan het brainstormen over de voorstelling. Hoe deze er precies uit gaat zien, weet ook hij pas 29 december.

Een aantal onderwerpen speelt een rol bij de brainstorm die nu gaande is. In zijn column in het AD besteedde Vincent aandacht aan de klaagcultuur van 'de Nederlander'. "In Bunnik hebben wij vrienden die uit Syrië komen. Zij leren ons ook veel. Zij hebben een veel opgewekter en gastvrijer beeld van Nederland dan wijzelf. Dat komt omdat zij er verder vanaf staan en het vergelijken met Syrië. Wij Nederlanders geven ons leven een hoog cijfer, maar klagen overal over. We zijn klagend gelukkig."

Voor een van die Syrische vrienden schreef Mariska een lied in het Engels, dat ze zong op zijn bruiloft in Bunnik. Dat lied zal ze ook tijdens de conference ten gehore brengen. Het is voor het eerst dat de halve voorstelling zal bestaan uit muziek. Vincent: "Ik moet mijn verhaal heel erg afstemmen op de muziek. Ik kan niet zomaar een verwijzing maken naar een ander deel van de show, als daar tien minuten muziek tussen zit. Dat is wennen."

In Snippergroen maakt Vincent de balans op van het afgelopen jaar, met serieuze en humoristische thema's. "Het mooie van een conference is dat je heerlijk kunt overdrijven en daarna weer kunt relativeren." Kaarten kosten 20 euro en de opbrengst van de conference gaat naar het Steunfonds Vluchtelingen Bunnik. Wacht niet te lang met het kopen van een kaart, want op is op. De show begint om 20.15 uur. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie