Leen staat hier al 25 jaar achter de bar

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Leen, geboren en getogen Odijker - kende Hans Keijzer van de voetbalvereniging. Hans wilde een kroeg beginnen. Leen: "In die tijd waren er twee andere kroegen, namelijk Pink Panter aan de overkant en 't Wapen van Odijk dat toen nog een bar had. Ik ben toen voor Hans gaan werken." De naam Twins werd bedacht omdat Hans een van een tweeling is en de twee pandjes, de huidige snackbar en de kroeg, er hetzelfde uitzien.

Al die jaren werkt Leen met heel veel plezier achter de bar. "We zijn zeven dagen in de week open. Overdag hebben we de vaste bezoekers en 's avonds veel jeugd. Er is een hele trouwe vaste kern en er komt zelden iemand de deur binnen die ik niet ken." Het is een echte dorpskroeg, van het type dat steeds zeldzamer wordt. Aan de bar wordt over politiek gepraat, iedereen weet het altijd beter dan de heren in Den Haag. Er is nooit hommeles, iedereen kent elkaar en kan zichzelf zijn. Als een klant te dronken is, belt Leen een taxi, of zijn vrouw Bianca brengt de klant thuis.

Bianca is de dochter van Hans Keijzer, de oprichter van Twins. Zo leerden Leen en Bianca elkaar kennen. Samen kregen ze drie zoons en ze wonen naast de kroeg. In 2002 nam Leen de kroeg over en werd de boel verbouwd en daarmee veel groter. Komende zaterdag is Hans - hij woont inmiddels met zijn vrouw in Spanje - ook aanwezig om het zilveren jubileum te vieren. Leen: "We hopen dat ook klanten van vroeger nog een keer langskomen zaterdag. Gewoon gezellig."

Leen werkt zelf vijf dagen. De andere twee dagen is El Schippers aanwezig. Leen: "Zij is onze rots in de branding. Ze staat hier al twaalf jaar achter de bar en helpt ons waar mogelijk. Een onmisbare kracht." Vaste klanten zijn heel blij met Twins. Anja van Schaik: "Wij gingen vroeger zelf naar Twins en nu gaan onze kinderen. Als mijn dochter na het werk van Zeist naar Odijk fietst en laat weten dat ze bij Leen zit, ben ik gerustgesteld. Ze is veilig."

Ook voor carnavalvierend Odijk is Twins belangrijk. Leen: "De krantpresentatie is altijd hier en het haringhappen als afsluiter. We zijn de residentie van de prins, zogezegd." Sinds elf jaar geeft Leen ook het Midzomermeentfeest. "Toen werd de Meent verbouwd en een aantal vaste klanten wilde wel een optreden geven. Zo is het begonnen. Het is erg leuk en steeds verder gegroeid. Er komen veel mensen, ook van buiten Odijk."

De komende jaren gaat Leen vooral gewoon door zoals hij de afgelopen 25 jaar gedaan heeft. Dat wordt komende zaterdag gevierd. Wees welkom. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie