Jong Nederland is weer van start gegaan

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Jong Nederland heeft een prachtige eigen afdeling binnen de MFA Het Kwartier, met een eigen zaal voor balsport en spel. In de zomer is er buiten veel speel-en sportruimte. De leiding van de groepen wordt gevormd door jongeren vanaf 17 jaar. Er is veel animo bij de jongeren om deze taak op zich te nemen. Binnen Jong Nederland leer je zo al op jonge leeftijd verantwoordelijkheid te nemen, en een groep te leiden.

Jong Nederland organiseert naast de wekelijkse clubavonden die 1,5 uur duren, ook nog activiteiten met Sinterklaas en in de periode rondom Kerst. Veel animo is er altijd voor het jaarlijkse eindkamp dat in de eerste week van de zomervakantie gehouden wordt. Van dit kamp wordt er tegenwoordig ook een film gemaakt. Verder probeert men samen met de kinderen naar een voetbalwedstrijd van FC Utrecht te gaan en is er een mogelijkheid voor een leuk uitje zoals zwemmen.

Daarnaast nemen ze de kinderen ook mee naar Dodenherdenking op de Laan bij Beverweerd. Jaarlijks zijn er zo'n 140 kinderen die genieten van al die activiteiten georganiseerd door de vrijwilligers van Jong Nederland. Zin gekregen? Kom dan langs en dan word je van harte welkom geheten. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met voorzitter Berry Doeleman: 06-48478235 of berrydoeleman@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie