Mogelijk container-woningen voor vluchtelingen in Bunnik

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

"Wij buigen ons momenteel over deze problematiek. Met een team scannen we de mogelijkheden die wij als Bunnik hebben, en matchen die met de vraag vanuit het Rijk", zo zegt Ostendorp. "Het Rijk wil duizenden containerwoningen voor vluchtelingen die nu in een Asielzoekerscentrum (AZC) zitten. Dit betekent dat wij alvast - vooruitlopend op de vraag - kijken naar mogelijkheden of wij deze mensen versneld kunnen huisvesten. Er ligt nog geen concreet plan. Als het zover is, komen we met een voorstel naar de gemeenteraad."

Op de vraag aan welke locatie er wordt gedacht, wil de burgemeester niet ingaan: "Dit ligt namelijk uitermate gevoelig." Hans Martijn Ostendorp voegt toe: "We hebben ook niet altijd wat te zeggen over de grond, omdat we niet veel grond in eigendom hebben." Of het om een aantal van rond de 35 containerwoningen gaat, kan hij niet bevestigen.

De burgemeester heeft het gevoel dat er draagvlak is onder inwoners van de gemeente Bunnik om vluchtelingen op te vangen. "Er ligt hier wel draagvlak om een bijdrage te leveren, om vluchtelingen een oplossing te bieden. Maar het moet niet ten koste gaan van mensen die nu op een wachtlijst staan voor een huurwoning. We buigen ons dus over een mogelijke vraag vanuit het rijk. En kijken naar een invulling die past bij de maat en schaal van Bunnik. We doen dat vanuit het beeld dat Bunnik mensen welkom zal heten, en dat er draagvlak voor is vanuit de gemeenteraad. Dat alles vraagt om zorgvuldige communicatie." (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie