Laat uw stem niet verloren gaan

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Op zaterdag 14 november staat van 10.00 tot 16.00 uur een kiestent op De Meent. Daar kan iedereen een stem uitbrengen op één van de laatste elf prinsen. De verkiezingsposters hangen al een week in het dorp. Odijk bepaalt dus wie de Ojikse Prins carnaval 2015 - 2016 wordt! Om 11 over 11 geeft de vereniging daaraan extra glans door een muzikale activiteit op De Meent. De hele dag zijn er rond de verkiezingstent activiteiten. Voor kinderen en hun ouders en iedereen die het leuk vindt dat er in Odijk iets georganiseerd wordt.

De Rijnpinters organiseren jaarlijks het plus-carnaval, het kindercarnaval en de grootse optocht in de Kromme Rijnstreek. Gratis activiteiten voor ieder wat wils. Bij het plus-carnaval wordt een bijdrage gevraagd omdat de gasten niet alleen op artiesten en leuke optredens worden getrakteerd, maar ook een complete maaltijd en alle hapjes en drankjes krijgen die bij zo'n leuke avond horen.

Al die activiteiten zijn mogelijk omdat de vereniging zich inzet om op hun feestavonden geld te verdienen om dat te bekostigen. Daarvoor zijn heel veel vrijwilligers actief. Glazen spoelen, de zaal dweilen, verkeersregelaars: het hoort er allemaal bij. De nieuwe Prins carnaval zal sowieso de zieken in Odijk weer bezoeken en gaat voor bij de herdenking op carnavalszaterdag bij het gravenbezoek van oud-Rijnpinters. Op zondag is er bovendien de unieke en inspirerende gemeentebrede carnavalsmis, deze keer in Odijk.

De Ojikse Prins is natuurlijk het boegbeeld van carnavalvierend Ojik. Dat begint in november tijdens het Prinsenbal op 14 november in de Leutbunker (Dorpshuis Odijk). Wie de nieuwe prins is, wordt die avond bekendgemaakt om 11 over 11 in de avond. Stem mee op uw favoriete Prins! Overdag geen tijd? Van 21.00 - 22.11 uur kunt u ook nog stemmen in het Dorpshuis. Laat uw stem niet verloren gaan en bepaal mee wie de nieuwe Ojikse elviumprins is!

Dit bijzondere jubileum betekent bovendien dat er in januari en februari extra feesten zijn. Op 15 januari is er een geweldig blaaskapellenfestival. Op zaterdag 16 februari is er een receptie maar ook een dansfestival waaraan in ieder geval 50 prachtige meiden uit Ojik van 6 tot 18 jaar meedoen . Maar ook Bunnik en Werkhoven zijn van de partij. Daarmee is de gemeente Bunnik beslist uniek: welke gemeente heeft nog drie carnavalsverenigingen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie