OM eist behandeling voor Odijker

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De man zelf zei dat hij de vrouw alleen maar had beetgepakt. De officier van justitie hechtte meer waarde aan de verklaring van het slachtoffer. Zij vertelde dat ze op het Jaagpad van achteren werd vastgegrepen en hij probeerde haar jas los te maken en hield een mesje bij haar keel. De vrouw wist op hem in te praten en haalde hem over met haar op een bankje te gaan zitten.

Een agent die in zijn vrije tijd zat te vissen had de man kort daarvoor achter de vrouw aan zien gaan. Hij ging erachteraan en zag beiden op het bankje zitten, de man met het hoofd in zijn handen, de vrouw geschrokken. De vrouw vertelde wat er was gebeurd en de agent hield de man meteen aan. Bij fouillering trof hij het mes aan. De verdachte erkende vijf blikken bier te hebben gedronken. Hij had de vrouw aangezien voor zijn ex-vrouw.

Op de zitting legde de verdachte wisselende verklaringen af waarbij hij zichzelf ook tegensprak, aldus het Openbaar Ministerie. De officier van justitie vond de poging verkrachting bewezen en wees op de grote impact voor het slachtoffer. Hij hield in zijn eis ook rekening met de persoon van de verdachte. De man is zwakbegaafd, verslaafd aan alcohol en wordt als verminderd toerekeningsvatbaar gezien. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie