Lekker goed voorbereid op weg naar nieuw hardloopevenement Om Odijk

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De organisatie gaat in februari zelf de basisscholen in Odijk bezoeken. Eén van de organisatoren is Amanda van Doorn: "We gaan de kinderen enthousiast maken om deel te nemen. En ook training geven op school. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om je goed voor te bereiden. Voor de 1 & 2 km kidsloop worden vanaf januari trainingen verzorgd door Servaas Grul (opgeven via servaas.grul@online.nl)."

Voor de jeugd tot 16 jaar is er bij de 5 km een apart klassement, zij lopen voor een eigen prijs. Speciaal voor de jeugd organiseert het jongerenwerk De Schoudermantel looptrainingen. Dit verloopt via de Buursportcoach (06-82001095).

Volwassenen die willen deelnemen aan de 5 & 10 km loop kunnen trainen bij Christien en Rosa (opgeven via hardlopenbijchristienenrosa@gmail.com). Of bij Amanda's Sport & Lifestyle (opgeven via amandassportenlifestyle@gmail.com). Maar ook bij de Loopgroep Bunnik (contact opnemen via 06-29359635).

Het is ook heel leuk om met een team mee te doen. Dan loop je de 5 kilometer met meerdere personen, maar alleen de eerste vier tijden tellen mee. Dus geef je op samen met je voetbalteam, met een groep vrienden, een schoolklas, het koor, of een vereniging. Een team moet bestaan uit 4 of 5 lopers. Ook met je bedrijf kun je gezamenlijk als team deelnemen. "Het is mooi voor de teambuilding, maar tegelijkertijd ook een wedstrijdje tegen elkaar", zegt Amanda.

Ook ouderen en mensen met een beperking zijn van harte welkom. Dat kan in de vorm van een duoloop, waarbij je 1 km loopt met een maatje.

Inschrijven is nu al mogelijk via www.omodijk.nl . (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie