Aanvraag voor opslag op MOB terrein ter discussie

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De adviseur van Joop van Rijn, Gerard Verkleij, nam tijdens de openbare zitting de commissieleden mee in zijn berekening. Hij kwam uit op 58 (of op 61) dagen en daarmee is de termijn van 56 dagen overschreden. De gemeente maakt een andere berekening en telt 4 dagen niet mee, omdat toen nog niet alle stukken waren ingediend.

Verder vraagt Verkleij zich af of de betreffende ambtenaar wel gemandateerd was om deze beslissing te nemen. Ook was wat hem betreft de afwijzing van de gemeente niet goed gemotiveerd en heeft Van Rijn niet de gelegenheid gekregen een zienswijze in te dienen.

De gemeentewoordvoerder zegt dat het de gemeente te doen is om een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit op het oude defensieterrein, en daarbij kan de sloop van gebouwen (die Van Rijn in bezit heeft) bijdragen. Omdat er nog veel kwesties spelen, onder andere met buren die handhavingsverzoeken indienden, wil de gemeente op dit moment niet voor één perceel de mogelijkheden al gaan verruimen. De gemeente wil de oplossing afwachten, waarover men nu met betrokkenen en omwonenden in gesprek is - een proces waarbij veel gevoeligheden worden ervaren.

Van Rijn vraagt juist een tijdelijke vergunning aan (van vijf jaar), omdat er nog zoveel dingen spelen op het voormalige MOB terrein. Ondertussen wil hij het gebouw voor 'droge' opslag kunnen gebruiken. Over een week of drie volgt het advies van de commissie voor de bezwaarschriften over de vergunningsaanvraag van Joop van Rijn. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie