Bruidspaar Barten geniet van een mooi leven samen

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Reinier en Annie Barten zetten samen twee jongens en vier meisjes op de wereld - de kinderen groeiden op aan de Leemkolkweg, op een prachtige plek, waar het echtpaar 50 jaar heeft gewoond.

Inmiddels wonen Reinier en Annie alweer 13 jaar in de seniorenwoning aan de Dominee Pollaan. Er zijn 10 kleinkinderen op de wereld gekomen, en er is ook al 1 achterkleinkind.

Reinier werkte 40 jaar met veel plezier bij fruitbedrijf Vernooij. In 1987 kreeg hij hiervoor een lintje in de Orde van Oranje Nassau. Zijn hobby is tuinieren. Annie maakt graag puzzels en kaarten en doet aan handwerken. Het huishouden doet ze nog helemaal zelfstandig: "Van werken ga je niet dood. We hebben ook veel om dankbaar te zijn", zegt Annie.

Ze kenden elkaar al van een afstandje. Tijdens een toneelvoorstelling vroeg Reinier aan de broer van Annie of hij haar naar huis mocht brengen. Dat mocht, maar Reinier kwam niet op tijd. Dus Annie ging bij haar broer achterop de fiets terug naar de boerderij waar ze toen werkten. Reinier greep alsnog zijn kans door hen in snel tempo achterna te fietsen. Ze vonden elkaar heel leuk, zo werd die avond een begin van een mooi leven samen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie