Sint racet van Werkhoven naar Odijk

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

In Werkhoven vond de Sint een tractor waarmee hij een mooie ronde door het dorp kon maken. In Odijk was hij er gewoon ineens. De kinderen zagen Sinterklaas eerder dan de pieten, bovenop de tribune van de sporthal. Van de kou hadden de kinderen geen last. In Werkhoven zorgden de pieten voor veel gespring, vallen en opstaan en in Odijk was er pietengym en dans, lekker binnen.

In het Wapen van Werkhoven haalde Sinterklaas het grote boek tevoorschijn. Verschillende kinderen werden naar voren geroepen, kinderen waarbij levens-veranderende zich hadden voortgedaan. Een nieuw broertje of zusje, zwemdiploma's, noem maar op. In Odijk mochten alle kinderen Sinterklaas een handje komen geven, of een tekening uiteraard.

Burgemeester Hand Martijn Ostendorp was in beide dorpen present om Sinterklaas welkom te geven. In Odijk spraken beide heren over de boot, die volgens hen volgend jaar wel weer ingezet kan worden om Sinterklaas over de Kromme Rijn naar Odijk te brengen. Of dat echt gebeurt, zullen we moeten afwachten tot volgend jaar. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie