Omzetderving door parkeerpaaltjes in Molenweg

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De trottoirs van de Molenweg zijn de afgelopen weken opnieuw bestraat. De werklui zagen dat een vrachtwagen op de stoeprand werd geparkeerd, zo legt dhr. Fredriks aan 't Groentje uit: "Omdat daar de stoeptegels en trottoirbanden van verzakken, en ze geen commentaar wilden op hun werk vanuit de gemeente - hebben de werklui geregeld dat ze paaltjes mochten zetten. Deze paaltjes zijn alleen voor de DoeHetZelf zaak geplaatst. Ook nog eens zonder enig overleg." Frederiks: "Toen ik belde stond er wel binnen een paar minuten iemand van de gemeente op de stoep. Hij heeft uitgelegd dat het tegen het verzakken is."

Frederiks zit er flink mee in zijn maag: "In principe mogen mensen hier op de straat een half uur parkeren. Door de paaltjes lijkt het alsof dat niet mag. Het verkeersbord dat dit aangeeft is nauwelijks te zien, omdat het verscholen is in de kruin van een boom."

"Wat mij betreft is de enige oplossing dat de paaltjes worden weggehaald", aldus Frederiks die graag snel weer klanten in zijn winkel wil verwelkomen. "Of anders moet er een duidelijker verkeersbord komen dat hier mag worden geparkeerd. Zeker het bordje dat het gedurende een half uur is toegestaan, is nu niet te zien." Frederiks meent dat de huidige situatie niet logisch is: "Er staan nu alleen paaltjes bij mij voor de winkel. Een andere oplossing zou kunnen zijn, om meer paaltjes neer te zetten in de Molenweg. Dan worden mensen misschien minder op het verkeerde been gezet, dat parkeren hier niet zou mogen."

Ook voor leveranciers van de DoeHetZelfzaak is dit een probleem. "Er zal meer stagnatie op de Molenweg ontstaan", zo voorspelt Frederiks. "Dit is de enige toegangsweg tot deze wijk."

Een gemeentewoordvoerder laat 't Groentje weten, dat gekeken wordt naar een verbetering van de zichtbaarheid van het verkeersbord. "De paaltjes zijn geplaatst om parkeren en rijden op de stoep tegen te gaan. Verderop in de Molenweg en in de bochten zijn om dezelfde reden eveneens paaltjes geplaatst. Auto's mogen voor de winkel, op de straat, wel gewoon parkeren."

Volgens de gemeentewoordvoerder is het de bedoeling om voetgangers meer ruimte te bieden. "Voetgangers en mensen met een rollator of rolstoel hadden in de oude situatie moeite om langs de auto's te komen die op de stoep geparkeerd stonden. De veiligheid en mobiliteit van de voetgangers staat voor de gemeente voorop. Verder zijn de paaltjes bedoeld om te voorkomen dat vrachtwagens over de stoep rijden en parkeren, en de stoeptegels daardoor verzakken."

Een antwoord op de vraag waarom er voorafgaand aan het plaatsen van de paaltjes niet is gesproken met de winkelier, en kennelijk wel met mensen met een rollator of buurtbewoners die hinder ondervinden, kon voor het ter perse gaan van deze krant nog niet worden beantwoord. Wordt vervolgd. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie