Heeft Bunnik ruimte voor vluchtelingen?

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De burgemeester heeft afgelopen vrijdag het COA voorgesteld de situatie opnieuw te bekijken, en ze daartoe uitgenodigd om een kopje koffie te drinken. Wat de burgemeester betreft gaat het om kleinere aantallen, dan waar het COA gemeenten doorgaans voor benadert.

Een half jaar geleden is er intensief contact geweest met het COA. Daarbij is de mogelijkheid verkend om 500 tot 600 vluchtelingen te plaatsen. De uitkomst was dat hiervoor in de gemeente Bunnik geen plaats is. De gemeente heeft zelf geen ruimte beschikbaar. Ook is er gekeken naar leegstaande gebouwen van andere eigenaren. Maar ook dat bood geen oplossing. Dus grootschalige opvang is in Bunnik niet mogelijk.

De burgemeester bemerkt, ook in zijn rol als lid van de VNG commissie Asiel & Integratie, dat bestuurders een grotere bereidheid zouden tonen, als de groepen kleiner zouden zijn. "Dit is zeker bij kleinere gemeenten, zoals Bunnik, het geval. Daarom wordt mijn vraag aan het COA, of voor een kleine gemeenschap een groep van 50 tot 100 vluchtelingen niet beter is. Mocht het antwoord positief zijn, dan gaan we hierover eerst in gesprek met de samenleving. Omdat het een grote impact heeft, doen we dit tijdig en zorgvuldig."

P21 is voornemens om tijdens de raadsvergadering van deze week vragen te stellen over de vluchtelingenstroom en mogelijke opvang in Bunnik. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie