Opnieuw geheim vergaderen over Het Burgje

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Aan de hand van een openbare aankondiging hebben marktpartijen zich dit voorjaar kunnen aanmelden voor het woningbouwproject. Van de 20 partijen die belangstelling toonden, zijn er recent 5 geselecteerd. Zij voldeden aan de selectiecriteria. Vervolgens zijn partijen uitgenodigd en afgewezen en is er een bezwaartermijn gaan lopen. In deze fase bevindt de aanbesteding zich nu.

Tot nu toe is er geselecteerd op zaken zoals voldoende financiële draagkracht van de bouwondernemer. Ook ervaring met grote bouwprojecten speelt een belangrijke rol. In de tweede ronde gaan kwalitatieve criteria spelen - zoals bijvoorbeeld duurzaam bouwen, de landschappelijke inpassing en stedenbouwkundige kwaliteit. Dit zijn gunningscriteria, en hierover neemt de gemeenteraad op donderdag 10 september een besluit.

Vervolgens zal de aanbestedingsprocedure starten met 5 geselecteerde marktpartijen. Zij mogen een plan indienen en een bod uitbrengen. Deze inzendingen worden beoordeeld door commissie. De partij met de hoogste score wint de opdracht om Het Burgje te ontwikkelen. Het streven van de gemeente is om het einde van dit jaar de opdracht te gunnen. (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie