Bunnikse student (19) verdrukt bij Woolloomooloo

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Rond 03.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er mensen verdrukt zouden worden voor de Woolloomooloo. Er stond een grote menigte in de gang naar de discotheek toe. Volgens de politie heerste er een panieksfeer en veel mensen willen naar binnen of naar buiten. De politie heeft mensen gesommeerd weg te gaan en troffen de Bunniker bewusteloos op de grond aan. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie was de paniek ontstaan door een meisje dat struikelde en viel, in de drukte. In haar val nam ze anderen mee, die bovenop haar vielen. Daardoor ontstond paniek, waarbij ook anderen in de verdrukking raakten. De Bunniker kwam onder de menigte terecht. Hij was de enige die zwaar gewond raakte - hij moest geopereerd worden - verder was er een aantal mensen met ademhalingsproblemen.

Samen met de beveiliging van de horecagelegenheid maakte de politie een einde aan het feest binnen. De Woolloomooloo, de politie, brandweer en de gemeente hebben samen gekeken naar manieren om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

De Woolloomooloo is de vaste kroeg van het Utrechtsch Studenten Corps (USC). Afgelopen weekend werden de Pré-UIT feesten gevierd. Van 10 tot 13 augustus vinden de jaarlijkse UIT-dagen plaats, waarop nieuwe studenten hun introductieweek lopen in de stad, waarbij ook de nodige ontgroeningen komen kijken. De Pré-UIT feesten zijn een voorproefje van die week.

Het USC laat op haar website weten dat er goed overleg is geweest met de familie van de 19-jarige jongen en dat er geen sprake lijkt te zijn van blijvend letsel. Ook zegt het USC dat er extra maatregelen getroffen zijn om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. "Zo hebben wij het aantal portiers verhoogd voor de komende avond en is er een extra doorstroommogelijkheid gecreëerd via de studentensociëteit naast de Woolloomooloo. Houd rekening met langere wachttijden." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie