Speciale dank voor Erwin Opdenkamp

Algemeen

Het bouwplan is gemaakt, samen met architect Van der Zee, door een bouwteam van brandweerlieden. Erwin Opdenkamp heeft, vanuit zijn achtergrond elektrotechniek, veel invloed gehad. "Zo hebben we de ontspanningsruimte en de instructieruimte losgekoppeld. Dat kon door de opstelruimte van 5 meter hoog van een verdiepingsvloer te voorzien. Ook hebben we ervoor gezorgd dat alle ruimtes via ramen met elkaar in verbinding zijn - dus ook met de opstelruimte beneden."

Erwin, een geboren en getogen Bunniker die volgend jaar al 20 jaar bij de brandweer is, is een blij man: "Het voelt heerlijk. Er zijn zeker 20 tekeningen voorbij gekomen en ik heb ook zelf tekeningen gemaakt. Ik denk dat het voor 95 procent is geworden zoals we het voor ogen hadden." In de praktijk kwam het erop neer dat Erwin regelmatig met zijn laptop naar een brandweeravond ging om de jongens om advies te vragen.

Het was namelijk een heel gepuzzel. Alles moest worden ingevuld op dezelfde oppervlakte. Dat betekent opstelruimtes voor de tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig. Verder moest er plek worden gevonden voor douches, lockers, voor een kantoor, kantine en een instructieruimte. "Die Erwin Opdenkampzaal had voor mij natuurlijk niet gehoeven. Ik doe het voor Bunnik", zegt Erwin. "Als ik A zeg, dan zeg ik ook Z." (KJ)

advertentie