Bahá'í themadag over educatie voor meisjes

Algemeen

Er zijn deze dag twee gastsprekers: Annemieke de Jong en May Taherzadeh. Annemieke de Jong richtte in 2006 belangeloos het Steunpunt Studerende Moeders op. Het Steunpunt ondersteunt, inspireert en helpt moeders bij hun scholingsmogelijkheden en bij een evenwichtige balans in het combineren van studie/werk/stage en zorg teneinde duurzame economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid te bereiken.

Het steunpunt heeft al diverse nominaties en prijzen in ontvangst mogen nemen en begeleidde in twee jaar tijd 6000 alleenstaande jonge moeders naar school en bij het behalen van een diploma, waarbij voortijdig schooluitval werd voorkomen.

May Taherzadeh is filmmaakster en heeft vijftien jaar ervaring in het regisseren en schrijven van documentaires. Zij groeide op in Afrika en haar recente verblijf in Malawi inspireerde haar tot het maken van de

film: Mercy's Blessings, haar debuut in het drama genre. Het is een treffend voorbeeld van de kracht van film om sociaal bewustzijn en inspiratie tot verandering teweeg te brengen. Zij won met de film een prijs en UNICEF start met deze film een project in Afrika.

In een landelijk dorpje in het hart van Afrika droomt een tiener ervan

om zijn jongere zus en zichzelf uit de armoede te bevrijden. Maar wanneer een speling van het lot zijn hoop verbrijzelt en alles verloren lijkt, wordt hij geconfronteerd met een moeilijke keuze.

Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar en om 11.00 uur start het programma. In de middag kan er gekozen worden uit een drietal creatieve/interactieve workshops. De bijeenkomst eindigt om ongeveer 15.30 uur. In verband met de lunch verzoeken wij u vriendelijk zich voor 16 september aan te melden: vrouwenforum@bahai.nl. Voor leden is de bijeenkomst gratis toegankelijk, van anderen wordt een lunch- en programmabijdrage van € 7,50 gevraagd. Stichting MFA Kersentuin. Adres, Camminghalaan 27, 3981 GD Bunnik. (AC)

advertentie
advertentie