Huiskamer krijgt vorm

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het Dorpshuis van Odijk wil zich meer profileren als plek van, voor en door de Odijkers. Het doel is ook om het gat dat de terugtrekkende overheid laat vallen, op te vullen. Daarvoor wordt een coöperatie opgericht, de Huiskamer van Odijk. De Huiskamer zal verschillen diensten aan gaan bieden, zoals een chauffeursdienst, leestafel, een gezamenlijke maaltijd voor Odijkers en misschien een mama café.

Het bestuur is ook in gesprek met zorginstelling Reinaerde, die werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen wellicht ook hun diensten aanbieden via de Huiskamer. Ook met jeugd- en jongerenwerk Schoudermantel zijn gesprekken. Zij willen meer naar de gezinnen toe gaan, in plaats van de jongeren naar de Schoudermantel toe te trekken. Dat zou in samenwerking met de Huiskamer van Odijk kunnen.

Ondertussen wordt druk gewerkt aan een communicatieplan en wordt er een logo gemaakt. Ook ligt er voor twee beroepskrachten, zzp'ers, een profielschets klaar om goedgekeurd te worden. Zij zouden per 1 januari aan de slag moeten gaan. Bij de gemeente wordt subsidie aangevraagd voor de opstart. Op de lange termijn moet de Huiskamer van Odijk rondkomen van de contributiegelden van leden. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie