Stoetwegenpad ingelopen

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Op vrijdag 3 juli opende het 71ste Klompenpad: het Stoetwegenpad. Daarmee werd de 1.000ste km Klompenpad bereikt. Het Stoetwegenpad leidt de wandelaar door parkbossen, over landgoederen en een jaagpad. Dit nieuwe Klompenpad is door Landschap Erfgoed Utrecht ontwikkeld en mede dankzij de grote betrokkenheid van grondeigenaren, financiers en vrijwilligers tot stand gekomen. De route is 11 kilometer lang en loopt door het buitengebied van Driebergen, Zeist en Bunnik. Op de site Klompenpaden.nl kunnen wandelaars reacties geven per wandeling. In het begin waren die kritisch. Zo hadden Joop en Mieke van Rijswijk wat moeite met de bewegwijzering.

Zij schreven op 9 juli: "Stoetwegenpad gelopen, afwisselend landschap! Alleen wat oppassen, de paal met bordje aan het begin van het Perenlaantje is uit de grond getrokken en staat los tegen een tak (zolang het duurt) en aan het eind van het Perenlaantje staat geen bordje dat je naar rechts moet (wat wel het geval is). Maar met het kaartje (of de app) er bij lukt het prima!"

Ook Jan van Dijk had, drie dagen later, wat moeite met de bordjes. "Vandaag 12 juli 2015 gelopen, de bordjes bij het Perenlaantje zijn nog niet geplaatst, jammer! Voor de rest prachtige route, afwisselend."

Inmiddels zijn de problemen opgelost door het team Klompenpaden. Sindsdien zijn alleen positieve reacties te lezen. Zo zei Bart Horeman op 2 augustus: "Vandaag vanuit mijn huis voor het eerst het Stoetwegen-rond je gelopen: prachtig! Voor mij als inwoner van Odijk was het al een bekend ommetje, maar ik ben blij dat het eindelijk gelukt is de route officieel als Klompenpad te openen. Van de 11km is gaat 8km over niet-geasfaltee rde wegen en paden. De markering is prima in orde, de route heeft een enorme variatie. Wat wil je nog meer!" (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie