Dorpsraad heft zichzelf op

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Zo'n tien jaar geleden werd voor het eerst gesproken over het oprichten van een Dorpsraad. De plannen van de gemeente voor het bouwen van 300 woningen in Werkhoven was de belangrijkste aanleiding. De Dorpsraad ontwikkelde een visie voor het dorp. Die visie is grotendeels werkelijkheid geworden. Voorzitter Reynt-Jan Sloet van Oldruitenborgh: "Er is nu sprake van organische groei in Werkhoven, dat is precies wat we wilden. Dat is deels te danken aan de financiële crisis."

De noodzaak van een Dorpsraad is er niet meer. Dat betekent niet dat er helemaal niks meer speelt in het dorp. De nieuwbouw wordt goed in de gaten gehouden door omwonenden en het grootste zorgpunt zit hem in de waterhuishouding. Reynt-Jan: "Dat blijft een zorgpunt. We hebben er al heel veel over gesproken en het is het meest complexe dossier dat we hebben doorgelicht. Die problemen moet de gemeente samen met het dorp oplossen."

De 6000 euro die nog in kas zit, moet bewaard blijven. Rob Heijmerink: "Stel dat er over twee jaar weer iets groots op ons afkomt. Dan zou het heel mooi zijn om een nieuwe actiegroep financieel een steuntje in de rug te kunnen geven, zodat ze zich makkelijk kunnen verenigen. De kans dat dat gebeurt is natuurlijk heel groot." Lees meer in 't Groentje van 21 oktober. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie