Sharingweek: Bunnik Deelt

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Op Amsterdam na, heeft Bunnik het grootste aantal deelauto's per inwoner. MyWheels Bunnik viert deze maand haar negende verjaardag. Voor volgend jaar betekent dat groot feest. In de gemeente Bunnik staan 19 auto's te huur via de website, 16 daarvan staan in het dorp Bunnik. De organisatie begon met eigen auto's, die door verschillende gebruikers gehuurd konden worden. Maar de laatste jaren zijn er ook veel particulieren bij gekomen die via de site hun eigen auto verhuren aan dorpsgenoten.

Een ander bekend initiatief uit Bunnik is Krijgdekleertjes.nl. Deze website biedt moeders en vaders de gelegenheid om kinderkleding te ruilen en zodoende te delen met anderen. Drie jaar geleden werd de website opgericht en sindsdien zijn al vele pakketten kleding van eigenaar gewisseld. Ook organiseert krijgdekleertjes ruilevenementen, zo hebben er al meerdere malen waslijnen met kleding in het dorp Bunnik gehangen.

Op dit moment zamelen de moeders geld in om de website te professionaliseren. Uiteraard doen ze dat door te ruilen. Op 10-10, vorige week zaterdag, begon de ruilactie met het lees- en luisterboek 'Bink en Pip gaan naar Engeland', van Mariska Reijmerink en Vincent Bijlo. Twee dagen later was het item geruild voor een zitzak, weer twee dagen later voor het bordspel The Hobbit. Zo hopen de initiatiefnemers door te ruilen tot 11-11 zo'n 5000 euro op te halen. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie