Vier de nacht met stilte of dansfeest

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Het doel van de Nacht van de Nacht is stil te staan bij lichtvervuiling, door de lampen een keer uit te doen. Bij Samaya is er een speciaal programma gemaakt. Het voormalige klooster Gods Werkhof wordt verlicht met kaarsen en iedereen is welkom aan te komen tussen 18.00 en 19.00 uur. Om 19.00 uur wordt de stille meditatie van een half uur ingeluid in de met kaarsen verlichte kapel. Daarna is iedereen vrij om de nacht door te brengen zoals hij of zij dat zelf wenst. Op de eigen kamer, in de woonkamer of in de kloostertuin.

Om 22.00 uur kan er met fakkels door het labyrint gelopen worden. De nacht wordt afgesloten om 7.00 uur met een gezamenlijke meditatie en een uitgebreid biologisch ontbijtbuffet. De volgende dag viert Samaya ook nog de Dag van de Stilte. Dit is een stilteretraite die duurt van 9.30 tot 19.00 uur op zondag.

Op Fort Vechten worden drie rondleidingen gegeven in het donker, om 20, 21 en 22 uur. Bezoekers komen op plekken die normaal gesloten blijven en de rondleiding eindigt in de vleermuizen Remise waar Cabaretier Vincent Bijlo iedereen meevoert met een verhaal over het duister. Na de rondleiding is er voor iedereen een drankje. Tickets zijn te koop via de site www.nachtvandenacht.nl.

Ook is er een 30-plus feest in Barak Z. Met een koptelefoon kan iedereen uit zijn dak gaan bij kaarslicht. Op het terras staan vuurkorven en kan genoten worden van de sterrenhemel. Lekker bijkletsen in de feestzaal vol dansende mensen is mogelijk, want de zaal blijft stil. In de grote feestzaal van het Fort kan gedanst worden op hits uit de jaren 70 tot nu, zonder koptelefoons. Het feest start om 20.30 uur en gaat door tot 1.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie