Sint per boot is onmisbaar in Odijk

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Dit kan toch niet bestaan: "Sinterklaas komt niet meer per boot aan in Odijk." Wat een deceptie voor onze vier kleinzonen, vele kinderen uit ons dorp en voor onszelf. Laat het eenmalig zijn en een vergissing!

Ieder jaar kijken we uit naar de Sinterklaasintocht in de wereldstad Odijk! Vanuit Brabant en Zuid Holland reizen ze met hun ouders naar Odijk om de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten mee te maken aan de Kromme Rijn. De reusachtige boot met muziek vaart onder de bruggen naar de aanleg plaats vlakbij de lokale tennisbaan. Die is echt niet moeilijk te vinden, ook niet voor die paar nieuwe inwoners.

Al zwaaiend en feestend roepen de Pieten de kinderen, ouders en grootouders al toe, dat het feest kan beginnen. Ondertussen worden door de hulppieten de cadeaus voor de open haard gelegd en is ons huisje klaar gemaakt voor de ontvangst van de gasten. Onlosmakelijk verbonden aan de intocht van de Sint nadat Nederland dat al op de tv heeft beleefd.

Wat een flauwekul dat de Sint niet welkom geheten kan worden door nieuwe inwoners. Net als vele anderen moeten ze maar een beetje inburgeren en in onze 'wereldstad' kun je toch echt moeilijk verdwalen. En in de modder staan we met zijn allen en dat maakt het feest er echt niet minder spannend om. De burgemeester met ambtsketen vervult zijn rol met verve en draagt actief bij aan de welkomsceremonie. De muziek verhoogt de feestvreugde en -spanning die hoort bij de intocht van de goedheiligman.

Juist in een tijd van identiteitsbehoud en koesteren van gezamenlijke waarden dient, zonder te willen overdrijven, de Sinterklaasintocht in Odijk te blijven zoals het is. Per boot met muziek en feestende Pieten aan wal gaan in ons mooie park, welkom geheten door alle inwoners van Odijk, een blijvende traditie wat ons betreft!

Hanneke en Leon Korthorst

Opa en oma van Ilya,Tobias Jonne en Freek

Odijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie