Bunniker onving Speld van Utrecht

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Willemsen werkte voorheen als wijkmanager Binnenstad bij de gemeente Utrecht en hij was directeur van het Brabants Monumentenhuis. Hij zette zich in voor het behoud en bewaken van het Utrechtse erfgoed en het enthousiasmeren van anderen hiervoor.

Over Willemsen werd tijdens de uitreiking van De Speld gezegd: "Sinds 2009 is de heer Willemsen voorzitter van de Vereniging Oud-Utrecht waar hij contact zoekt met verschillende cultuurhistorische instellingen in stad en provincie Utrecht wat leidt tot vruchtbare samenwerkingsverbanden. Hij betrekt de leden actief bij het verenigingswerk en is een netwerker pur sang."

Daarnaast is Willemsen sinds 1998 lid van de Kiwanis Club en reeds dertig jaar cantor van de St. Barbarakerk te Bunnik. De heer Willemsen is tevens voorzitter van de stichting Steunfonds Oud-Utrecht, medeoprichter en bestuurslid van de stichting Matthäus Passion, vrijwilliger bij Het Utrechts Archief, bestuurslid van de Toon Kelder Stichting en voorzitter van de stichting Vrienden van het Bartolomeus Gasthuis.

In het verleden heeft de heer Willemsen zich als vrijwilliger en bestuurslid bij diverse andere organisaties ingezet, onder meer bij de stichtingen Gastheerschap en Cultuur, Vrienden van Toonkunst, TussenThuis Utrecht, Jaar van het Religieus Erfgoed en de Katholieke Caritas.

De Speld van de stad wordt sinds 1985 toegekend aan personen die zich langdurig op buitengewone wijze voor Utrecht hebben ingezet op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief terrein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie