Najaarsconcert Constantia

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

De geschiedenis van de blaasmuziek is lang. Via de prehistorie, de Egyptenaren en de Romeinen ontwikkelde de blaasmuziek zich later in het leger. De muziekinstrumenten speelden een belangrijke rol in de communicatie tussen militairen. Een trompet of trom was het enige geschikte middel om een signaal snel, en over grote afstand door te geven. Vanaf 1870 werden in steeds meer plaatsen in Nederland fanfarekorpsen opgericht waar de gewone burger aan deel ging nemen. Het heeft geleid tot de situatie die we nu kennen: geen dorp of stad in Nederland zit zonder orkest.

En de blaasmuziek ontwikkelt zich steeds verder. De fanfare is allang niet meer het korps dat alleen maar door de straten marcheert tijdens festiviteiten. We treffen de fanfare ook meer en meer als orkest aan op podia in schouwburgen, theaters en ruimten die tot vergelijkbare zalen zijn omgebouwd.

Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven kent een vergelijkbare geschiedenis. Van het muziekkorps wat tijdens een optocht op straat loopt, tot orkest op het podium tijdens een van de concerten, of zelfs als begeleidingsorkest tijdens een feestavond als de Kersenproms. Ieder optreden met zijn eigen gezicht. Tijdens het najaarsconcert is er zowel bombastisch concertwerk als de popklassieker om ten slotte met een heerlijke meezinger af te sluiten.

Constantia's najaarsconcert vindt plaats op zaterdag 28 november in MFA Het Kwartier, De Curtis 7a te Werkhoven. Aanvang: 20:00 uur. Kaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop 8 euro en zijn verkrijgbaar bij: Anton van Echtelt, Herenstraat 1 te Werkhoven (tijdens de reguliere openingstijden), t Hennetje 24, Werkhoven (dagelijks tussen 18.00 en 20.00 uur). Aan de zaal kosten de kaarten Eur. 12,50. Donateurs van Constantia krijgen korting op vertoon van hun persoonlijke uitnodiging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie