Klanten van TSN blijven zorg behouden

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Wat is er aan de hand? Op vrijdag 26 november heeft TSN Thuiszorg surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank voor het bedrijfsonderdeel Hulp bij de Huishouding. Dan wordt aan de rechter gevraagd of betalingen uitgesteld mogen worden. De rechter stelt een bewindvoerder aan die samen met de directeur de leiding krijgt over het bedrijf. De salarissen worden doorbetaald zolang er voldoende geld in kas is en de bewindvoerder het toelaat. Als er niet voldoende geld is, gaat de surseance over in faillissement. In dat geval neemt UWV de loondoorbetaling tijdelijk over.

In de gemeente Bunnik maken 12 mensen gebruik van huishoudelijke hulp via TSN Thuiszorg. Het aanvragen van de surseance heeft op dit moment geen gevolgen voor de zorgverlening van deze mensen. De zorgverlening gaat in beginsel door met dezelfde planning en dezelfde vaste hulp.

Mocht de surseance overgaan in faillissement, dan zullen de genoemde 12 mensen hulp bij het huishouden ontvangen via een van de andere zorgaanbieders waarmee Bunnik een contract heeft, zodat de huishoudelijke hulp hoe dan ook gecontinueerd zal blijven.

De gemeente heeft inmiddels alle cliënten die huishoudelijke hulp afnemen bij TSN Thuiszorg een brief gestuurd om hen te informeren over de ontwikkelingen rondom hun zorgaanbieder. De gemeente zegt dat het de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten houdt: "We staan paraat om, als dat nodig is, snel te handelen en zorgcontinuïteit te waarborgen."

Op 2 december publiceerden aanbieders van huishoudelijke hulp, brancheorganisaties ActiZ en BTN en seniorenorganisatie ANBO een open brief in dagbladen Trouw en de Volkskrant. TSN is een van de ondertekenaars. In de brief uiten de ondertekenaars hun zorgen over het feit dat huishoudelijke hulp in veel gemeenten onder de kostprijs wordt geboden, met alle gevolgen van dien.

De gemeente Bunnik laat weten geen huishoudelijke hulp onder de kostprijs in te kopen. Dit conform de kaders die door de gemeenteraad zijn opgesteld, zoals bijvoorbeeld 'goed opdrachtgeverschap'. Ook handelt de gemeente binnen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Thuisondersteuning, die afgelopen zomer is ontwikkeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie