Rotary Bunnik steunt actie vluchtelingen Sulaymaniyah

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Sarien Hage, voorzitter van Rotary Bunnik: "Deze actie voor vluchtelingen in Sulaymaniyah, is een geweldig initiatief van Maan Pakos en Vehanoush Begoyan. We worden dagelijks geconfronteerd met het leed van vluchtelingen in het Midden-Oosten. De ellende komt je huiskamer binnen en het is zeer frustrerend als je dan niets kunt doen. Geen wonder dat mensen de ogen gaan sluiten. Het is gewoon te veel".

Maan en Vehanoush, zelf voormalig vluchteling, hebben de ogen duidelijk niet gesloten. Zij zijn op eigen initiatief een actie gestart en hebben inmiddels verschillende ladingen goederen naar een vluchtelingenkamp nabij Sulaymaniyah in Irak gestuurd. Daar woont de broer van Maan die de distributie van de goederen regelt. Hage: "Via 't Groentje vernamen wij van deze prachtige actie. In nauw overleg met Maan en Vehanous, zullen wij de komende periode kijken hoe wij dit project maximaal kunnen ondersteunen".

De leden van Rotary Bunnik zijn inmiddels ingeschakeld bij het verzamelen en sorteren van de goederen. In de gemeente Bunnik is er gelukkig veel steun voor deze actie. "Het is hartverwarmend hoeveel mensen er kleding en geld doneren." De hoeveelheid kleding is inmiddels zodanig dat Tennis club BLTC De Nienhof haar clubhuis ter beschikking heeft gesteld voor het sorteren hiervan. Maan en Vehanoush: "We proberen zoveel mogelijk winterkleding en dekens naar Sulaymaniyah te sturen, voordat de winter echt valt. De vluchtelingen daar krijgen te eten maar verder is er niets. Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen bij. Het is duidelijk dat we een lange adem moeten hebben."

Afgelopen week is er vanuit Bunnik weer een transport goederen naar Sulaymaniyah gestuurd. In totaal 212 dozen, 2140 kilo. De grootste lading tot nu toe. Met dank aan de bewoners van De Kamp waar de goederen deze keer gesorteerd mochten worden en Firma Jos Mulder Carrosserie die belangenloos een vrachtwagen ter beschikking stelde. De actie gaat nog steeds door, dus blijft u alstublieft doneren. U kunt jassen, schoenen, mutsen, truien, broeken, handschoenen, sokken, dekens, knuffels en speelgoed nog steeds langsbrengen bij de familie Menke (JF Kennedylaan 33, Bunnik). 's Middags en 's avonds is er altijd wel iemand thuis.

De transportkosten van de kleding bedragen €1 per kg. Daarom vragen Maan en Vehanoush iedereen die kleding geeft, iets bij te dragen aan het transport. Heeft u geen kleding om te doneren maar wilt u de actie wel graag ondersteunen, dan kunt u ook geld overmaken op het rekeningnummer van Rotary Bunnik, NL34RABO0329849204 t.n.v. Stichting Community Service onder vermelding van 'Actie Irak'. Bij voorbaat dank voor Uw bijdrage. Het volgende transport staat geplanned op 16 november. Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Vehanoush Begoyan (06-47878375).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie