Geslaagd wandelweekend voor de leien

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Een aantal wandelaars had op een van de klompenpaden een ontmoeting die hen lang zal heugen. Zoals één van de wandelaars schreef: "Er kwam ons wel een groep van wel zo'n 50 dames op vier poten (koeien) tegemoet. Ze passeerden ons op ongeveer 50 cm. Eerst hebben we gewacht. Maar het was een eindeloze stoet. We hebben ons er maar tussen gemengd en zijn gaan lopen. Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt. Heel apart!"

Zondag kwamen er, waarschijnlijk door het onweer en de vele regen van de nacht daarvoor, wat minder deelnemers naar de Leientocht. Maar toch nog bijna 280. De organisatie had een tweetal klompenpaden uit de oorspronkelijke route gehaald en deze vervangen door een wat 'drogere' omleiding. Ook was de hele 5 km-route vervangen door een wandeling over een harde ondergrond. De eerste lopers vertrokken in de regen en onder het gerommel van onweer. Rond 9 uur begon het op te klaren en liepen de wandelaars onder stralende omstandigheden hun rondje. De sfeer was prima.

De organisatie kreeg complimenten voor de mooie routes die weer uitgezet waren. Vooral lopers die hier niet uit de omgeving kwamen waren enthousiast over de vele afwisselende delen van de route. En het leverde weer een mooie bijdrage op voor de leien van de rk. kerk in het dorp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie