Jong en oud bij Ambachtsmarkt Vroeg

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

's Middags maakten ook horeca-leerlingen van het ROC Nieuwegein/Utrecht kennis met ambachtelijke bereidingen. Hoe maak je nu de beste koffie en hoe worden wilde ganzen bereid? Vakmensen stonden de leerlingen met veel enthousiasme te woord en de leerlingen gingen weer met een hoop kennis op zak naar huis.

Eenzame ouderen waren 's middags uitgenodigd om te genieten van een High Tea, een bijzondere samenwerking tussen Vroeg en stichting 'EET met je Hart'. De ouderen genoten zichtbaar van een middagje uit en werden extra verwend door leerlingen die werken bij restaurant Vroeg.

Op de boerenmarkt waren zaterdag weer veel kraampjes te vinden met lokale ondernemers en hun (streek)producten waaronder ambachtelijk brood, kaas van de kaasboerderij, honing en fruitsappen. Oud-bewoonster van Boerderij de Prins (Vroeg), mevr. Ria van Oostrom, gaf in het kader van de Open Monumentendag rondleidingen door de Rijksmonumentale boerderij. Zij vertelde het publiek over de rijke historie van de boerderij van Vroeg.

Restaurant Vroeg bestaat dit jaar 5 jaar en dat wordt het hele jaar gevierd. Er zijn al diverse evenementen geweest die dit jaar extra feestelijk zijn voor allerlei doelgroepen uit onze samenleving. Op 19 december wordt het jubileumjaar afgesloten met een sfeervolle kerstmarkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie