Bouwproject Landje van Kemp niet geschorst

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Een bewoner van de Achterdijk vroeg de Raad van State (RvSt) onlangs om het plan te blokkeren. De bewoner sloeg een verzoek van de voorzitter van de Raad van State om de hele kwestie versneld af te handelen (kennelijk omdat de RvSt weinig in de aangevoerde bezwaren zag), in de wind. Daardoor volgt er nog een vervolgzitting, waarin zijn bezwaren nog eens uitgebreid aan de orde komen. Dat recht heeft hij.

Maar de kans dat de Raad van State het bouwproject uiteindelijk zal afblazen, is nagenoeg uitgesloten, want het heeft feitelijk afgelopen maandag alle bezwaren al beoordeeld en die te licht bevonden. BAM gaf eerder al aan dat er anders voor eigen risico zal worden begonnen met het bouwrijp maken van het terrein.

Volgens de gemeente komt de bewoner van de Achterdijk voornamelijk op voor andermans belangen, en om te kunnen procederen kun je alleen voor jouw eigen belangen opkomen.

Wat had de bezwaarmaker aangevoerd? Dat er schadeclaims van de nieuwe bewoners van het wijkje zouden volgen, vanwege de slechte afwatering in het gebied. Dat is weliswaar niet direct zijn eigen belang, zegt de bezwaarmaker, maar uiteindelijk draait de belastingbetaler wel op voor die claims.

Ook het weinige openbare groen in de woonwijk is door de bewoner van de Achterdijk als bezwaar aangevoerd. Maar volgens de gemeente gaat hem dat niet aan. Als in de wijk te weinig groen komt, dan is dat een zaak voor de toekomstige bewoners, aldus de gemeente.

Verder verwacht de bezwaarmaker parkeerproblemen op de Achterdijk. Ook dat bezwaar werd door de gemeente opzij geveegd. Het bouwproject voorziet in voldoende parkeerplaatsen in de nieuwe wijk zelf.

In haar besluit van afgelopen maandag heeft de Raad van State laten weten dat er niet hoeft te worden gevreesd voor parkeerproblemen in de buurt. Ook ligt een onveilige verkeerssituatie niet voor de hand. Overigens gaat de gemeente de verkeerssituatie na oplevering van de wijk monitoren en zo nodig maatregelen nemen. (AvdW/kj)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie