Gemeente start nieuw offensief tegen auto-inbraken in woonwijken

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Binnen de woonwijken gaat het om zogenaamd 'mobiel banditisme'. Dat wil zeggen dat personen de snelweg af rijden, snel de benodigde buit bij elkaar halen en er binnen 20 seconden weer vandoor gaan. Vaak worden airbags en navigatiesystemen buit gemaakt.

De komende tijd gaat de gemeente samen met de politie flink inzetten op het bestrijden van auto-inbraken in de woonwijken. Er wordt bijvoorbeeld gepost met een ANPR-scanner op diverse locaties, zodat direct kentekens kunnen worden opgevraagd.

De politie heeft tot nu geen enkele melding gehad over een verdachte situatie. Dat maakt het voor hen lastig om dit probleem op te lossen. Meldingen van verdachte situaties zijn voor de politie erg belangrijk. Dit zijn enkele acties die u zelf kunt ondernemen:

- Ziet u in uw straat een verdachte situatie, bel direct 112.

- Parkeer uw auto op een verlichte open plek

- Heeft u een ingebouwd navigatiesysteem, schaf een zogenaamd 'Masterlock' aan. Dit stuurslot beschermt zowel uw airbag als navigatiesysteem en is verkrijgbaar vanaf 49,95 euro.

- Meld u aan bij Burgernet, hiermee verhoogt de gemeente de pakkans door slimmer en sneller de juiste inwoners te waarschuwen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie