Bunnikse politiek deed geen toezegging over koeienbrug

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Tijdens de raadsvergadering bracht Hein Hoitink (Liberalen) het onderwerp ter sprake, vanwege de brief die boer Kees aan de gemeenteraad en het college had gericht. Hoitink zei allereerst dat de familie Van Dijk het volste recht heeft om voor haar belang op te komen: "We begrijpen de lastige situatie waarin ze zich bevinden - ze zitten knel. Maar deze brief verdient wel een weerwoord."

Hoitink haalde een punt uit de brief aan, waarin boer Kees opmerkt dat er vanuit de Bunnikse gemeenteraad steun is voor de koeienbrug. Hoitink: "Ik heb geen raadslid kunnen traceren die dit kan bevestigen. Er is ook geen besluit genomen in de raad. En mocht er een toezegging liggen van een individueel raadslid, dan heeft dat geen formele status."

Ook dat boer Kees wethouder Rob Zakee (P21) in de brief 'eigengereid' noemt, vroeg volgens Hein Hoitink om een reactie: "Hier is geen sprake van, ik heb er geen bewijzen van gezien. Deze brug heeft een hele grote impact en dat maakt het de plicht van het college om dit besluit goed af te wegen.

Dat is wat wethouder en college aan het doen zijn en dat waardeert de Liberale fractie zeer."

Boer Kees eindigt zijn brief met de notie dat hij rekent op een betrouwbare overheid. Hoitink zei dat hij het in dit opzicht met Kees van Dijk eens is. "Als er toezeggingen liggen, dan moeten die worden nagekomen. Maar deze notie geldt niet alleen richting een individuele burger, maar ook richting de hele samenleving."

Namens P21 schaarde Paul Heijmerink zich geheel achter deze woorden van coalitiegenoot De Liberalen. "Vanuit P21 is er in elk geval geen enkele toezegging gedaan. Wel hebben we tijdens het bedrijfsbezoek begrip getoond voor de situatie van de boer."

Leny Visser (CDA) vroeg wethouder Zakee wanneer de Bunniks gemeenteraad aan zet komt. En of de angst van boer Van Dijk reëel is, dat wethouder Zakee het proces negatief zou beïnvloeden? En waar die vandaan komt? Rob Zakee zei dat deze angst er ligt "vanwege de afweging die nu wordt gemaakt. Als individueel ondernemer voelt boer Kees van Dijk de druk. Maar omdat we nog geen formele aanvraag hebben van de gemeente Utrecht (die de koeienbrug voor boer Kees betaalt en aanlegt, red.), kunnen we er nog steeds niet veel mee. De Utrechtse raadscommissie vergadert hierover op 16 april, voor de tijd verwacht ik eerlijk gezegd niks." (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie