Meiden kweken eigen groente in gemeenteperk

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Eigenlijk werden de meiden aangestoken door hun achterbuurvrouwen. Demi: "We gingen een keer hoi zeggen tegen de achterburen en zij waren aan het tuinieren. Dat vonden we leuk en wilden we zelf ook gaan doen." Froukje van den Born en Claar van den Biggelaar zijn de achterburen. Zij zijn graag bezig in de tuin en Claar heeft een grote moestuin in Utrecht. Ze gaf de zussen Demi en Carlijn en vriendin Naomi wat zaadjes. Demi: "Thuis was eigenlijk geen plek, maar toen vonden we dit stukje zand."

Met zijn allen creëerden de tuinders een moestuin in het gemeenteplantsoen, onder de boom. Voor de tomaten werden zelfs draadjes omhoog gespannen. Ook maakten de meiden bordjes waarop staat dat er niet gegraven en gepoept mag worden. De omwonenden reageren enthousiast. "Ze vragen zelfs of de auto even aan de kant moet, zodat we er beter bij kunnen." Ze hebben wel even overlegd met de mannen van de Biga Groep, om te voorkomen dat het weggemaaid zou worden. In een andere boomspiegel hebben de meiden al bloemen geplant. En ze hopen op een soort sneeuwbaleffect, zodat meer mensen in het dorp dit gaan doen.

Claar: "De gemeente wil bezuinigen op onderhoud en krijgt meer taken, zoals de participatiewet. Dit zou een prima oplossing zijn. Het zou mooi zijn om van het hele veld voor het gemeentehuis allemaal moestuintjes te maken." Tot het zover is, genieten de meiden van hun sla, kool, tomaat en komkommer. Ze hebben er nu al veel van geleerd. Bijvoorbeeld dat sla niet een week na het planten klaar is met groeien. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie