Vanaf uitkijkpunt en webcam te volgen

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Bij het station worden perrons en spoor verwijderd en wordt de spoorbaan ontgraven en het tunneldeel ingeschoven en zullen daarna herstelwerkzaamheden aan spoorbaan, spoor en perron plaatsvinden.

Bij de autotunnel die in het verlengde van de Baan van Fectio in aanbouw is zal aan de zuidzijde van de Provincialeweg een spoorduiker worden aangebracht en de tijdelijke loopbrug worden verwijderd. Ook zal er veel grondwerk zijn tussen de A12 en het spoor, wordt het inspectiepad langs spoor herstelt en komt er een hekwerk langs het spoor.

Omdat er veel zand wordt ontgraven, vinden er veel bouwtransporten plaats tussen de bouwplaatsen aan de Groeneweg en Runnenburg. Verkeersregelaars zijn ter plaatse om dit in goede banen te leiden. Op zondag, aan het einde van de middag, plaatst de aannemer een stopmachine op het spoor, ter plaatse van overweg Schoudermantel. Hiervoor wordt het verkeer tijdelijk opgehouden door verkeersregelaars.

De aannemer plaatst een uitkijkpunt om de werkzaamheden te bekijken. Dit punt is te bereiken via het perron en wordt met bebording aangegeven. In verband met het werkverkeer kunt u tijdens de werkzaamheden niet in de buurt van het werk parkeren. We adviseren u met de fiets of te voet te komen. De werkzaamheden zijn ook live te volgen via de webcam op www.prorail.nl.

Op www.prorail.nl/bunnik kunt u ook terugkijken naar een timelaps filmpje van de werkzaamheden in het weekend van 9 en 10 mei, toen Prorail het tunneldek van de autotunnel aanbracht.

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen. NS zet bussen in. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 - 9292.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie