Drie kernen versterken elkaar in toernooi

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

SV Odijk kende al jaren twee toernooien, het Hans Markus pupillentoernooi en het Gerard de Ridder juniorentoernooi. Beide toernooien zijn dit jaar gebundeld. Ook doen de mini's, van 4 tot 7 jaar, voor het eerst mee. Bovendien zijn in plaats van vele verenigingen uit de omgeving, alleen spelers van Bunnik '73 en SV Aurora uit Werkhoven uitgenodigd. Dat was een hele bewuste keuze.

Franck Segond is een van de organisatoren. "Er zijn weinig mogelijkheden om een toernooi te organiseren. In de weekenden van de KNVB competitie kan het niet en ook als er onderhoud gepleegd wordt, is het onmogelijk. In het hele jaar zijn er eigenlijk maar drie weekenden waarin het kan. Het gebeurt dan ook best vaak dat verenigingen tegelijk een toernooi organiseren. Dan zit je in dezelfde vijver te vissen, dat is zonde."

Om dat te voorkomen, zijn de drie verenigingen bij elkaar gaan zitten. Segond: "Wat in het verleden nog wel eens gebeurde, is dat teams op het laatste moment afzegden, omdat ze niet genoeg spelers hadden. De oudste jeugd doet examen in deze periode, wat het ook lastig maakt. Omdat er bij deze drie verenigingen sprake is van een onderlinge band, veel mensen kennen elkaar, is die kans veel kleiner. Het leuke is dat veel kinderen elkaar kennen van de middelbare school, maar op een andere voetbalclub zitten. Zij komen elkaar hier tegen."

Ook over de naamgeving is goed nagedacht. Segond: "Al jaren zijn de namen van Gerard de Ridder en Hans Markus verbonden aan de toernooien. Daar houden we nu mee op. De jeugd kent ze nauwelijks." Hans Merkus is oud-keeper van de club en heeft veel voor SV Odijk betekend. Hij reikte afgelopen zaterdag nog de beker uit aan de beste keeper van het toernooi. Gerard de Ridder overleed in 2001. Hij speelde jaren in het eerste, was jeugdtrainer en zat in de jeugdbestuur. Het team met de meeste punten ontving zaterdag de Gerard de Ridder Bokaal.

Volgend jaar zou de 25e editie van het Hans Merkus toernooi gehouden worden. Dan wordt hij nog genoemd, maar daarna wordt de naam definitief Driekernentoernooi. Tussen de drie kernen is altijd een mate van positieve rivaliteit. Dat is waar SV Odijk nu gebruik van maakt. (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie