Laatste expositie van Teus Kersbergen is een wonder

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Kersbergen woont al jaren in Bunnik en exposeerde al vaker met zijn prachtige pentekeningen. Velen daarvan zijn getekend in de regio, zo vereeuwigde hij al delen van de Kromme Rijn, de Oude Raadhuisbrug in Bunnik en verschillende prachtige gebouwen in Zeist. Deze expositie is zo bijzonder, omdat een paar maanden geleden niemand had durven zeggen dat dit er nog van zou komen.

Henny Kersbergen (80) verzorgt haar man al jaren en is emotioneel op deze dag. "Teus mocht eigenlijk niet meer geopereerd worden, maar hij had een liesbreuk en het moest. Dat gebeurde in november. Hij kwam daar niet goed uit, kreeg twee longontstekingen achter elkaar en leek de operatie niet meer te boven te komen." Teus lag wekenlang in een verzorgingstehuis in Utrecht, terwijl Henny zelf een hartoperatie onderging. Dat was een zeer zware tijd.

Teus: "Op 31 december kwam ik thuis. Ik was erg ziek. Ik kon niet lopen en niet praten." Toch is hij er weer. Hoe dat kan weet Teus wel. "De arts wilde de stekker eruit trekken. Ik kon niet praten, maar maakte duidelijk dat ik dat niet wilde. God staat voor en achter me, hij bepaalt wanneer ik ga." En het was blijkbaar nog niet zijn tijd, want Teus Kersbergen knapte weer op. En dat was niet de eerste keer. Henny: "Hij is al vijf keer opgestaan."

Thuiszorgmedewerkers van Quarijn komen dagelijks bij het echtpaar over de vloer en wilden iets voor deze bijzondere mensen doen. Rita en Conny organiseerden een laatste expositie voor Teus, in de gangen van Bunninchem. Veel vrienden van Teus en Henny kwamen een kijkje nemen bij de opening donderdag. Zoon Ron hield een kort praatje en zelfs burgemeester Ostendorp was even aanwezig. Teus zelf knipte het lintje door ter opening van de expositie.

De cake die geserveerd werd, had Teus zelf gebakken. "Het was erg vermoeiend, de dag erna kon ik niks. Maar ik houd van bakken." Het echtpaar was overdonderd, overweldigd door de vele gasten en zal nog lang nagenieten. Teus: "We zijn heel dankbaar." Hij gaat door met tekenen. "Ik ga nu Engelse cottages tekenen. Daar zijn we ooit op vakantie geweest en ik heb er foto's van. Tekenen houdt me op de been." (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie